Loading...

4.10.2022 – Kvalifikace Planeo Cup 2023 na Motorletu

Je to tam! Postup do finále!

To mluví za vše. Ale přeci jen to trochu rozvedeme…

Kategorie U8 postoupila z prvního předkola rovnou do kvalifikace, kde se utkala s osmi soupeři o tři postupová místa. Již předkolo bylo nabité předními pražskými kluby a také v kvalifikaci byli těžcí soupeři, mj. Slavia Praha – mládež, Tempo Praha, Motorlet či Meteor Praha.

Hned v úvodu turnaje jsme narazili na ČAFC Praha, tým papírově nebudil moc respekt, ale soupeř, velmi dobře individuálně a bojovně vybaven, byl těžkým protivníkem hned úvodu. Dlouho se hrálo 1:1, nicméně jsme dokázali zápas doslova „urvat“ v poměru 2:1, důležité vítězství. Hned v dalším zápase nás čekal spolufavorit na postup Tempo Praha. Rychle jsme prohrávali 0:2, ale tým ukázal sílu. Otočka a výsledek 5:2. Tím jsme se dostali před jednoho z hlavních uchazečů o červnové finále.

Následně jsme si poradili poměrně lehce s SK Benešov, i když výsledek to nereflektuje, v poměru 4:2. Soupeř snížil až v závěru utkání. Překvapivě snadno jsme pak zdolali domácí Motorlet 6:1. V tu chvíli jsme potřebovali jednu výhru k postupu alespoň ze třetího místa.

Následovala krátká pauza na svačinu v nabitém turnaji. I z pohledu trenérů se jednalo o poměrně nešťastný formát: 7 zápasů s hrací dobou 20 minut, bez výrazného času na odpočinek. Podmínky stejné pro všechny, nicméně pro borce 2015 a 2016 to byl těžký a náročný turnaj s ohledem na věk hráčů. Hřiště postavená na Motorletu navíc nebyla z těch nejmenších.

Po svačině následoval největší favorit turnaje – Slavia Praha. Soupeř byl úplně jinde ve všech směrech a v jednoznačném zápase 1:8 jsme zaznamenali alespoň čestný úspěch.

V klíčovém utkání, ve kterém si chtěl tým s předstihem zajistit postup, jsme po vyrovnaném začátku porazili SK Český Brod 5:1 a v tu chvíli bylo jasné, že první šance, kdy se jeden z mládežnických týmů Spartaku Kbely dostane do celostátního finále, byla využita. O postup do finále se dále v kvalifikacích ještě utkají týmy U9, U10 a U13.

Poslední zápas s Meteorem již nemohl ohrozit náš postup, stejně tak Meteor již o nic nehrál. Oba týmy tedy hrály pouze o čest. Překvapivě nervózní utkání se nevyvíjelo úplně podle představ, již se tolik nedařilo, pravděpodobně docházely síly a v polovině utkání jsme prohrávali 0:2. Trenéři nepolevovali v koučování a mužstvo v sobě vydolovalo zbytky sil. Dvě střely, jedna z dálky a jedna z úhlu, znamenaly rychlé vyrovnání a tým si šel opět za vítězstvím. Přidal ještě dva góly a porazil Meteor 4:2.

Výsledkem je tedy postup do červnového finále Planeo Cupu 2023 v kategorii U8 mezi 24 nejlepších týmů republiky.

Bravo!

Tým Spartaku reprezentovali: Adam Kněžínek, Dan Novák, Kamal Dzakypov, Honza Leibl, Štěpán Havelka, Majda Kovářová, Mikuláš Hrouda, Daniel Demčyk