Loading...

První kolo, první výhra. Po výhře ve Zbraslavi bereme tři body!

Kbeláci jako nováček v prvním kole 1.A třídy porazili Zbraslav 1:3. Zápas nabídl zejména v prvním poločase skvělou podívanou, kterou překazila penalta ve 46. minutě, ale početná skupina fanoušků ze Kbel nakonec odjížděla s úsměvem na tváři.

Na rozjezd v nové soutěži dostali kbelští fotbalisté pořádný oříšek. Čtvrtý celek minulého ročníku 1.A třídy mající choutky po postupu do pražského přeboru budil rozhodně respekt, ale nikoliv strach. Kbeláci do utkání nastoupili v rozestavení 3-5-2 s bratrskou dvojicí Panýrků na hrotu sestavy.

Dobře organizovaný výkon černobílých směrem do defenzívy a nebezpečné protiútoky. I tak by se dal popsat začátek utkání na Zbraslavi. Do 10. minuty Kbeláci několikrát zahrozili. Největší šanci měl ve 12. minutě Tomáš Panýrek, který z přímého kopu nastřelil břevno. V 15. minutě mohl malý stadiónek ve Zbraslavi z poloviny naplněn kbelskými fanoušky propuknout radostí! Po dobře organizovaném presinku Kbely donutily soupeře k chybě. Jakub Panýrek vystihl přihrávku, obehrál brankáře a do prázdné branky vstřelil první branku Kbel v novém ročníku – 0:1!

Průběh prvního poločasu pokračoval v podobném duchu jako před vstřelenou brankou. Zbraslav držela míč, Kbeláci dobře vykrývali prostory a do větší šance soupeře nepouštěli. Na druhé straně si z protiútoků vypracovávali nebezpečné šance. Jedna z nich mohla skončit za zády domácího brankáře, kdy Jakub Panýrek pouze orazítkoval domácí tyč. Další velkou šanci měl Martin Haniak, který ve vápně trefil z první přetažený centr, ale střela skončila nad břevnem. Do šaten se tak odcházelo za stavu 0:1.

Do druhého poločasu přišel za Mária Čarnogurského Čeněk Skoč, ale začátek druhého poločasu Kbelákům nevyšel. Po prvním nákopu domácích měl Jiří Vokoun v úmyslu míč propustit na Jiřího Kaisera, ale za zády našeho obránce se vynořil útočník domácích a celá situace skončila pokutovým kopem, který Martin Rattay proměnil – 1:1.

Situace v úvodu druhého poločasu Kbeláky odtřásla a domácí nakopla, kteří hned z několika dalších šancí ohrozili naši bránu. Druhý poločas v duchu boje ve středu pole s několika náznaky na obou stranách mohl ukončit domácí, který udělal v závěrečné desetiminutovce kličku našemu brankáři a na brankové čáře míč vykopl vracející se Tomáš Pokorný.

Pravidlo nedáš, dostaneš se znovu ukázalo. Po centru Martina Haniaka se dostal míč k Čendovi Skočovi, jehož střela se odrazila k Jakubovi Panýrkovi, který se nemýlil – 1:2! O pár minut později nekompromisně svou střelou uklidil míč k tyči Tomáš Panýrek a Kbeláci na stadionu ve Zbraslavi mohli oslavit branku na 1:3! Po posledním závaru domácích před naší brankou odnesl druhou žlutou kartu vyloučením obránce Jiří Vokoun.

Kbeláci tak v prvním utkání nové sezóny porazili Zbraslav 1:3 a do tabulky si připsali první tři body.

Další zápas čeká Kbeláky v neděli od 17:00 na domácím hřišti proti Slivenci.