Loading...

Po výhře nad Újezdem můžeme příští týden potvrdit postup!

Nedělní podvečer nabídl napínavý souboj Spartaku Kbely s Újezdem Praha 4, ve kterém domácí utkání zvládli a příští týden mohou rozhodnout o postup do vyšší soutěže!

V případě výhry si Kbeláci mohli udržet tříbodový odstup od třetích Strašnic, které v sobotu vyhrály na hřišti Partisanu 3:6. Příští týden stačí zvítězit na půdě patnáctých Kyjí a ve Kbelích mohou propuknout oslavy!

Ve slunečném počasí se slušně naplněný stadion Václava Sajfrta nenudil. B-Tým Újezdu Praha 4, jehož A-tým má za sebou vítězství v Teshakor poháru a pražském přeboru přijel v dobrém rozpoložení a svým náročným pojetím hry Kbely nepustil do obvyklé hry. Zaskočení domácí se z prvního úderu museli oklepat ve 24. minutě, kdy šel soupeř do vedení. Dobrá nálada hostů vydržela pouze čtyři minuty, protože po dobře zahraném rohovém kopu hlavou zavěsil Tomáš Panýrek. Kbelský útočník mohl slavit i o minutu později. Jeho pokus přehodit brankáře z 25 metrů skončil na břevně. V prvním poločase Kbeláci ještě několikrát ohrozili branku soupeře, ale do šaten se odcházelo za stavu 1:1.

Do druhého poločasu přinesl svěží vítr Giuseppe Solazzo, který nahradil zraněného Tomáše Zimu. Druhý poločas pokračoval v duchu prvního poločasu. Mnoho soubojů, faulů a nervozity. Po velkých šancí Jana Leibla nebo Giuseppeho Solazza mohl kbelský stadiónek propuknout radostí v 80. minutě. Po rohovém kopu Miroslava Zicha se do vzduchu zavěsil obránce Jiří Vokoun a otočil stav utkání na 2:1!

O pár minut později se úspěšného reparátu dočkal Tomáš Panýrek, jehož pokus přehodit vyběhnutého brankáře skončil v síti! Vyšťavený domácí tým se zraněným brankářem Jiřím Kaiserem ještě přežil závěrečné šance hostů a mohl oslavit další tři body v brzy uzavírající se tabulce.

Rozhodnout o postupu mohou Kbely v neděli od 17:00 na hřišti Kyjí! Jsme blízko!