Loading...

Zimní soustředění fotbalistů Spartaku Kbely ročník 2010 – prosinec 2022

Dne 9.12.2022 jsme opět vyrazili na v pořadí druhé zimní soustředění fotbalistů ročníku 2010 do již prověřené chalupy Sokolka v Jizerských horách – Janově nad Nisou. Tentokrát nám Covid účast nekomplikoval a byli jsme již skoro v plném počtu (pouze 2 marodi nám odpadli na poslední chvíli). Soustředilo se tedy 14 kluků, 1 fotbalistka Dianka a 10 členů rodičovského a trenérského realizačního týmu. Z toho 5 účastníků se na běžky chystalo úplně poprvé.

Chata Sokolka leží v srdci Jizerských Hor, položená hned u běžkařských stop nedaleko Hrabětické Kapličky. V krásné roubené chalupě jsme opět byli svými pány, sami si vařili, hlavně šéfkuchař Petr N. pro nás připravoval samé dobroty. Samozřejmě musíme také vyzdvihnout Šárčin perník, po kterém se zaprášilo 😊. Kluky jsme ubytovali ve velké podkrovní místnosti nad krbem, v malém pokoji hned vedle dospěláci obsadili zbylé dva pokojíky s přímotopy.

V sobotu ráno jsme po snídani vyrazili na běžky, které měli někteří prvně na nohou, ale statečně se s tím porvali. Udělali jsme běžkařský výlet k rozhledně Královka. Stopy sice nebyly ještě pořádně protažené, pouze projeté skútrem a prošlápnuté běžkaři před námi, ale to nám radost nezkazilo. Parádně jsme se občerstvili, děti si pohrály na přilehlém zasněženém hřišti a jeli zpět přes Ski areál Severák, kde jsme připravili běžkařům zpestření v podobě sjezdu části sjezdovky 😉. Musím říct, že to byla podívaná jako z filmu Sněženky a machři. 😊 Dospělí si dali groček, děti tatranku a vrátili jsme se dobrodružnou cestou přes les zpět do naší chalupy. Po večeři jsme pro kluky připravili fotbalový kvíz, který jsme prokládali sledováním MS v Kataru. Došlo i na sázky 😊 a já bohužel prohrál s naším nejhlasitějším fanouškem a vyvolávačem Honzou Ř. lahvinku vína, protože jsem víc věřil Portugalcům – blahopřeji Jendo 😊

Večer strávili dospěláci všeobecným kvízem holky proti klukům a obzvlášť slečna Petr N. (vetřel se do dívčího oddílu) nám hodně zatápěl ☹ Musíme sportovně uznat naší těsnou prohru (dvojnásobnou! a úplně těsná ta výhra taky nebyla – poznámka korektorky 😊).

V neděli dopoledne jsme opět vyrazili do stopy podél Josefodolské přehrady do námi již prověřené restaurace na Královce a zpět domů na výborný oběd předpřipravený naším šéfkuchařem a realizovaný Chaledem a Pavlou 😊.

Soustředění jsme si užili naplno – až na pár odvezených rýmyček a teplůtek ☹ Byla stále dobrá nálada a skvělé sportovní i vědomostní výkony. Kluci byli skvělí, tentokráte žádné rozbité okno ani zranění a jen nám opět potvrdili jaká jsou skvělá parta 😊

Děkujeme všem za skvělou atmosféru, výborná jídla a napřesrok se budeme těšit a opět Skol 😊😊😊

Trenéři Vašek, Pavel a Chaled + kamarádi a příznivci Spartaku Kbely